Български Книжен Маратон ( БКМ ) TBR


Чудите се какво е БКМ? Е, аз ще ви кажа. Това означава Български Книжен Маратон – един чудесен маратон, който български блогъри от книжното ни блог общество измисли. Това съществува благодарение на Брияна, Йоана, Илияна, Юли и Теди. Включвам се с голямо удоволствие! Ще разкажа, накратко за маратона и ще обявя книгите, които аз ще прочета през него. 
Маратона започва на 11 юли ( понеделник ) и приключва на 17 юли ( неделя ) съдържа 5 категории + 2 бонус категории, за тези, които ще се справят с първите пет и имат време за още! Тоест, се разпределя по една книга на ден. Това е добре, за мен защото имам една малка купчина с книги, които трябва да прочета, за ревюта, а и някои за удоволствие. След този, аз ще участвам в друг, но за него ще разберете по-нататък.

1.Книга, чието действие се развива около море/океан. (Черно море) – Първата категория, реших да покрия със ‘’Самодива’’ от Краси Зуркова, поради простата причина, че се споменава град Царево, в някои глави. Надявам се, че няма да е проблем.
2.Книга на български автор – Тук отново избирам ‘’Самодива’’. С нея ще покрия две категории, надявам се, че не е проблем.
3.Книга с цветовете на българското знаме или национален символ (лъв, роза и т.н) – Най-накрая дойде и момента за ‘’Me and earl ant the dying girl’’ by Jesse Andrews. Тази книга я няма преведена на български език, за това ще я прочета на английски. По тази книга има и филмова адаптация, която ще гледам след прочита на книгата.
4.Книга, която се развива в Европа.- Тук ще прочета ‘’След теб ‘’ на Джоджо Мойс, продължението на ‘’Аз преди теб ’’.
5.Книга, свързана с инициали на известен българин. – Избраният известен българин : Димитър Талев. Инициалите му са Д.Т – избраното произведение е ‘’Малкият приятел ‘’ на Дона Тарт. Заложих на доста дебела тухла, но какво да се прави маратоните изискват жертви.
6.Книга по избор. – Наскоро си купих ‘’Всички наши места ‘’ от Дженифър Нивън. Най-накрая дойде и нейният ред.
7.Книга, в която се споменава България. – Дойде ред и на последната категория, тук ще прочета ‘’Рубинено-Червено’’ на Керстин Гир. Благодарение на препоръката на Йоана за четива за тази категория, аз ще прочета точно нея.

Кой ще участва в този маратон? Ще се радвам да споделите, книгите, които ще прочетете през него. Успех на всички, както и на мен!

Линк, към event-а на маратона във фейсбук :



-Мари.

You May Also Like

4 коментара

  1. Успех, Мари <3 . Определено много интересен избор за книги, ще чакам отзиви за малкият приятел.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Памела! <3 Ще кача ревю, със сигурност! :) <3

      Изтриване
  2. Успех с избраните заглавия, много хубави си си подбрала! Надявам се "Всички наши места" да ти хареса - аз я обожавам <3

    ОтговорИзтриване