Едно епично приключение ''Звезден полет'' на Мелиса Ландърс - Ревю.

Издателство: Сиела
Автор: Мелиса Ландърс
Страници: 396
Оценка в Goodreads: 5/5 

Анотация: 
Животът в далечните райони на галактиката е мъчна битка, изпълнена с опасности и беззаконие,  и Солара Брукс няма търпение да го започне. Отгледана от монахини в сиропиталище на Земята, изкарваща прехраната си като механик, тя копнее за шанс да започне начисто някъде, където никого не го е грижа, че има машинно масло под ноктите…и татуировки на бивш затворник по кокалчетата на пръстите.
В отчаянието си да се добере до далечните райони Солара се съгласява да стане прислужник на борда на интергалактически кораб, който да я откара възможно най-близо. За нещастие се оказва, че трябва да отговаря на прищевките на Доран Сполдинг, наследник на междугалактическа петролна компания, стар познайник на Солара от миналото. А сега, както и преди, единствената му мисия, изглежда, е да и вгорчи живота.
Но по стечение на обстоятелствата двамата се оказват вързани един за друг и на борда на ‘’Банши’’ – кораб със съмнителна репутация. Докато Солара се бори за оцеляването им, опитвайките се да разбере доколко може да се довери на банда загадъчни пирати, Доран научава, че е замесен в интерпланетарна конспирация, започнала на Земята. А той също крие свои тайни. Тайни и координати към мистериозна планета…

Фантастиката, разположена в космическото пространство – аз я обичам! Никога не съм чела sci-fi книги и не очаквах да ми хареса. Сгреших. Никога не трябва да си давам прибързани заключения, преди да съм напълно сигурна. Това наличие на бегълци и престъпници, премии на главите, пиратски босове, луди схеми, малко кражби тук и там – тази книга определено беше много забавна и я заобичах. Вече мога да кажа, че съм привързана към космически книги, стига да ми харесат.
Солара е на разстояние до ръба, външната сфера, до далечните райони. Проблемът е, че тя не разполага с пари, за да стигне до там. По стечение на обстоятелствата за да стигне до целта си, тя трябва да е с един от наследниците на богатства във вселената, Доран Сполдинг, който се наслаждава на живота си. След други усложнения, те ще трябва да напуснат кораба и да се качат на друг бягайки по различни причини. И докато те ненавиждат идеята да се разчита на всеки, се оказва че това е единственият начин да оцелеят на пътуването заедно.
Обичам този вид научна фантастика. Космоса е едно голямо открито място, за което ние знаем съвсем малко, дори и с всички проучвания и телескопи. Обичам как авторката рисува картината на космически кораб за транспорт, животът на Земята, в совалката и така нататък. Това е една уникална космическа среда и животът в този конкретен свят е много различен, от това което сме свикнали да виждаме. Мелиса създава света на историята си безупречно и нямам търпение да се докосна до всичко нейно, което е написала и сътворила.


‘’Защото това момиче беше оставило следа у него, някъде дълбоко в душата му, където времето нямаше да я изтрие.’’

Историята се разказва от трето лице, но чувствата и мислите на двамата ни главни герои са представени успешно. Мелиса прави това много добре! Ясно е, че на нея и е много приятно да пише такива разкази и очевидно се справя с това отлично. Солара и Доран се развиват в тази книга и са характеризирани много хубаво.

Нека разкажа малко относно героите. Солара е първата от двамата, с която се срещаме. Тя винаги е била бедна, но същевременно много интелигента, много добър механик и много умна. Освен това тя е и  доста хитра. Погледнато външно тя е престъпник. Тя е един доста интересен, труден и достоен човек.
След това се срещаме и с Доран. Той е типичното богато, разглезено момче, което показва какво притежава. Държи се отвратително със Солара и я използва за неща, които може да свърши и самият той. Но когато се мести на ‘’Банши’’ с нея, животът му се променя. От един богат и разглезен хлапак се превръща в един млад и фокусиран мъж, който осъзнава всяка една своя грешка. Той е решен да изпълни целта, която гони. Честно да си призная харесах Доран, нищо че в началото беше идиот. Той е чувствителен и дълбок човек, който се бори за Солара и доверието на екипажа.
Сега ще ви разкажа и за екипажа на кораба ‘’Банши’’, който се превърна като неотлъчна част от живота на Лара и Доран. Започваме с капитан Роси. Той е много стар и е преживял много неща през живота си, но въпреки това е готов да помогне дори и с малките си сили. След това Рени първият му помощник, който е майстор джебчия. Той е спокоен и добър човек и първи помощник-капитан. Преминаваме и към Касия и Кейн със постоянните кавги помежду им. Те се познават от много години и между тях се крият доста неизказани чувства. Тяхната история е много интересна и всичко се преобръща. Не можах да разбера много, но за щастие продължението на поредицата ще е за тях.
‘’Звезден полет’’ е една страхотна книга, която ще ви отведе на много непознати места и ще ви разтърси до основи. Героите ще претърпят много промени и ще ви се стори още по интересна! Аз лично нямам търпение за продължението, а вие? Всеки може да намери нещо, което ще го направи щастлив в тази книга или да го разочарова. Зависи. Надявам се тази книга да ви хареса, колкото на мен.


‘’Искаше да е онази Солара, която бе опознал – неговата Солара.’’

Благодаря много на издателство Сиела, за възможността да се докосна до тази книга и да се пренеса в друг свят!

-Мари.

You May Also Like

4 коментара

  1. Прекрасно ревю, много се радвам, че най-после и ти я прочете. Още един фен на книгата никога не е излишен <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много, Пам!♥ Въобще не сгреших, че се добрах до нея! Историята и героите са страхотни и тръпна за продължението! ♥ И ти си права, още един фен никога не е излишен! ^-^

      Изтриване
  2. Оо, удивително ревю, след което е просто неизбежно да не започна книгата още сега!

    ОтговорИзтриване