Me Before You - Филмово Ревю.

Предупреждавам, възможно е тук и там да има спойлери, но ще гледам да ги избягвам, макар, че е невъзможно.. защото не мога да опиша с други думи….
Друго, което ще ви кажа, пуснете си Photograph - Ed Sheeran, докато четете това! 


Обичам любовните истории. Както в книгите, така и в филмите. След прочитането на книгата, с огромно нетърпение очаквах филмовата адаптация! Не очаквах обаче, че ще преживея всичко отначало, поради причината, че знам краят. Е, това не попречи ни най-малко. Историята я преживях отново..грабна ме по-същия начин.. влюбих се отново в историята..плаках отново по-същия начин. Не знам даже как да продължа.. за първи път пиша филмово ревю, но не се сдържах всичко беше толкова.. I CAN’T DESCRIBE IT.

Подборът на актьорите.. нямам какво да кажа освен съвършен! Емилия Кларк е перфектната (даже перфектна е меко казано ) Луиза Кларк! Припознах се толкова много пъти в нея..Същата съм! Когато е притеснена – превръща се в едно тромаво човече, приказливо и говорещо глупост след глупост. Лу е сладка, на вид е напълно невинна и дори повече от наивна. Освен това тя има склонност към ексцентричен подбор на облеклото си. Толкова се смях с нея, с невероятния и талант като актриса. Към средата на филма очите ми се насълзиха, защото знаех какво ще се случи…

Сам Клафлин, така си го представях в книгата.. това е перфектния Уил.. гласът му, тръпчинките му, лицето му.. всичко. Не си го представях изигран от друг актьор. Това е той и никой няма да го замени! Относно Уил, той е загубил волята си за живот. Той е един  от тези абсурдно красиви мъже, които имат всичко : купища пари от известния си бизнес, да не говорим и за вече богатото му семейство. Освен това приключения и енергичен личен живот, модерни места за почивка..докато всичко се променя от една катастрофа.
Относно историята, романтиката..Ох, не мога да започна.. Романтиката е перфектно съобразена с сюжета на книгата. Примесена е с хумор, с естественото, с трогателното.. всичко, от което имам нужда, за да ОБИЧАМ историята.
Колкото до саундтракът, отново нямам думи. Музиката си беше точно на място във филма, както и текстът и. Бях много щастлива, че и Ed Sheeran e в основата на музиката, просто се вписваше перфектно. Чудите ли се колко пъти съм replay-нала плейлиста в Spotify? Е сигурно е доста, даже не ги броя.
Това не е типичната любовна история. Тук присъства и перфектния елемент, да се влюбиш тогава, когато най-малко очакваш. Другото, което ми хареса е, че героите изградиха някаква бариера, която лека полека, започнаха да събарят. Присъстваше истинско приятелство, преди да се заговори за истинската любов между тях.Това е един поучителен роман за живота. Бях въвлечена в тази история напълно и съвсем не можах да бъда по-щастлива! Това беше история за възможността и правото да направим свои собствени решения, а и също да не се страхуваме да поемаме рискове. Разплаках се доста пъти на думите на Лу : ‘’Исках да притисна всяко късче от мен в него. Исках да му влея волята си. Исках да споделя с него всяка глътка живот и да го принудя да живее.’’ – Да и сега се разплаках, обожавам тази книга, ах.

Толкова съм щастлива, че тази книга и този филм съществуват, всичко е толкова перфектно! Трябва да се прочете и види, за да се усети емоцията от всичко изпитано до момента от мен.



-Мари.

You May Also Like

0 коментара